Υλικά (για 6 μερίδες)
- 250 γραμμ. φύλλο σφολιάτα
- 500 γραμμ. γάλα φρέσκο
- 120 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 αβγό
- 2 κρόκοι αβγών
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 20 φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση
1. Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε τα φύλλα της σφολιάτας κομμένα σε 3 κομμάτια σε όποιο σχήμα θέλετε, για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε με το γδάρτη των αβγών.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ολόκληρο αβγό με τους κρόκους και στη συνέχεια την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς με το μίξερ χειρός.
4. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε έτσι ώστε το μείγμα να γίνει λείο και ελαστικό.
5. Μόλις δείτε ότι αρχίζει να βράζει το γάλα στην κατσαρόλα, το κατεβάζετε από τη φωτιά.
6. Παίρνετε με μία κουτάλα λίγο από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν ανακατέψετε καλά το μείγμα, το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και την ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
7. Το μείγμα σταδιακά αρχίζει να πήζει και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει αρκετά. Κατεβάζετε και απλώνετε την κρέμα σε ένα αρκετά φαρδύ ταψάκι και την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
8. Αφού πασπαλίσετε μια πιατέλα με ζάχαρη άχνη, βάζετε πρώτα το ένα φύλλο της σφολιάτας, απλώνετε από πάνω ένα στρώμα από την κρέμα, ξανά άλλο ένα φύλλο σφολιάτας και ξανά άλλο ένα στρώμα κρέμας.
9. Τέλος, βάζετε το τρίτο φύλλο της σφολιάτας από πάνω, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες κομμένες σε τέσσερα κομμάτια.