Τι έχουμε:
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 2 αβγά
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- λάδι ελιάς για το τηγάνι
- ζάχαρη για το πασπάλισμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα και αφήνουμε το μείγμα για 1-2 λεπτά, έως ότου φουσκώσει η σόδα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το αλάτι και τα αβγά, χτυπημένα.
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά ούτως ώστε να ενωθούν, κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα από το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες.
Πλάθουμε κάθε μπάλα σε σχήμα τηγανίτας και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με άφθονο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες, πασπαλισμένες με ζάχαρη.
Συμβουλή
Μπορούμε να τις περιχύσουμε με μέλι και κανέλα.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.