Κοτόπουλο κουερναβάκα

29.10.2013
Πιάτο με ιδιαίτερη καταγωγή!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο El Sabor Wraps
  • 3 στήθη κοτόπουλου

Για τη σάλτσα

  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 6 κουταλιές βιτάμ
  • 4 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 10 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα βασιλικού

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο, έως ότου ασπρίσουν. Οταν βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα όπως την μπεσαμέλ: βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια διαλύουμε μέσα τα στίγματα του κρόκου.

Βάζουμε μια άλλη, φαρδιά κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βιτάμ. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μη σβολιάσει και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου το μείγμα γίνει σαν κρέμα.

Μόλις η μπεσαμέλ ετοιμαστεί, τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Κρατάμε ένα φλιτζάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ στο μπολ με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνουν τα υλικά μας ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τις πίτες El Sabor, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας:

Είτε τις βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ για 2 λεπτά, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Μόλις οι πίτες ετοιμαστούν, τις βάζουμε σε μια πιατέλα και γεμίζουμε την καθεμιά με 2-3 κουταλιές από τη γέμιση. Κατόπιν τις τυλίγουμε και κόβουμε την κάθε πίτα σε τρία κομμάτια.

Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, τα γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση λαχανικά της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο κρασί Αθήρι.