Τορτίγιας με καπνιστό σολομό

21.05.2009
Κατάλληλες και για μπουφέ!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο El Sabor Wraps

Για τη γέμιση:

  • 10 φέτες καπνιστού σολομού
  • 1 φλιτζ. ντιπ σκόρδου και λαχανικών El Sabor
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο

Για το γαρνίρισμα

  • άνηθος ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε:

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις ψήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας, ώστε να μαραθεί η φλούδα τους. Κατόπιν τις κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Ξεχωρίζουμε τις φέτες του σολομού και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις πίτες El Sabor, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας: είτε τις βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ για 2 λεπτά, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Μόλις οι τορτίγιας El Sabor ετοιμαστούν, αλείφουμε καθεμιά με λίγη από τη σάλτσα El Sabor, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και κατόπιν βάζουμε σε κάθε πίτα μια φέτα σολομού και από πάνω μια λωρίδα πιπεριάς.

Τυλίγουμε την κάθε πίτα προσεκτικά, ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση και μετά κόβουμε τις πίτες σε φέτες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε τις κομμένες τορτίγιας πασπαλίζοντάς τες με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτα καπνιστής πέστροφας αντί για σολομό.

το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.