Υλικά (για 4 μερίδες)
- 400 γραμμ. μακαρονάκι κοφτό ή σπαγγέτι
- 1 κιλό χταπόδι
- 2-3 κρεμμύδια
- 200 γραμμ. ελαιόλαδο
- 400 γραμμ. ντομάτες φρέσκες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό για 20 λεπτά.
2. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.
4. Ξαναρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.
5. Προσθέτετε κατόπιν τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
6. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
7. Βράζετε το μακαρονάκι ή το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.
8. Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.