Υλικά
- Χταπόδι
- Ντομάτες ξερές μέσα σε λάδι
- Δεντρολίβανο
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ξίδι
- Ελαιόλαδο
- Κάππαρη λιαστή ή τουρσί
Εκτέλεση
1. Βράζετε το χταπόδι χωρίς πρόσθετο νερό, σιγοψήνοντάς το στο ζουμί του για περίπου 30 λεπτά.
2. Στη συνέχεια το κόβετε κομμάτια. Το βάζετε μέσα στο λάδι και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τη λιαστή ντομάτα.
3. Προσθέτετε την κάππαρη και τα υπόλοιπα υλικά και το βάζετε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο. Διατηρείται έτσι για πολύ καιρό.
Σημείωση: Για να προετοιμάσετε τη λιαστή ντομάτα σε λάδι, μουσκεύετε την ξερή ντομάτα για μία ώρα, αφού πρώτα τη στραγγίσετε καλά για να φύγει η υγρασία. Μετά τη βάζετε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο μαζί με σκόρδο, μαϊντανό και μια καυτερή πιπεριά. Έπειτα από δύο μέρες είναι έτοιμες να φαγωθούν σκέτες ή μαγειρεμένες.