Χταπόδι με πιπεριές

11.06.2009

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 10 μακριές γλυκές πιπεριές σε ρόδες
  • 400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
1. Βράζετε το χταπόδι μέσα σε λίγο νερό με 1 κούπα ξίδι, να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά.

2. Το στραγγίζετε και κρατάτε 1/2 κούπα από το ζουμί που έβρασε.

3. Αφαιρείτε τις μαύρες μεμβράνες και το κόβετε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2/3 κούπας από το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές, να μαραθούν.

4. Ρίχνετε την ντομάτα, το κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσατε, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

5. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε 10 λεπτά, να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το χταπόδι, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Μεταφέρετε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και βράζετε για 10 λεπτά.