Γιαουρτοπαγωτό με ροδάκινα

25.06.2009
Υπέροχος συνδυασμός!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 6 ροδάκινα

Για το παγωτό:

  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:

  • Σιρόπι καραμέλας

Τι κάνουμε:
Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη ζάχαρη, μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει αφράτο. Κατόπιν, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και μόλις ζεσταθεί, το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος. Μόλις η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, έως ότου παγώσει ελαφρά το μείγμα.

Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και αφού προσθέσουμε το γιαούρτι, το χτυπάμε με το μίξερ για ένα λεπτό ακόμη και ξαναβάζουμε το μπολ στην κατάψυξη, ώστε το μείγμα να παγώσει πολύ καλά.

Για να σερβίρουμε το παγωτό, βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη και με το ειδικό εργαλείο για παγωτό ή με ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε σε ένα ποτήρι 2 μπάλες παγωτού και 2 ροδάκινα κομμένα στη μέση. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Πριν σερβίρουμε το παγωτό, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχει παγώσει πολύ καλά.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ