Υλικά: (για 20-30 κομμάτια)
- Φλούδια από ένα κιλό μανταρίνια
- 3/4 του κιλού ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη
- 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Βράζετε τα φλούδια με τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό για 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
- Ενώνετε τον πολτό από τα μανταρίνια με την ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα, μέχρι να σχηματισθεί ένα μείγμα που να είναι ομοιογενές και να πλάθετε στα χέρια σας.
- Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε μέσα σε μικρές χάρτινες θήκες ή επάνω σε μικρά φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς. Τα αφήνετε λίγο να στεγνώσουν, πριν τα σερβίρετε. Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.