Καριόκες λαδερές

03.04.2009

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σύκο ή πορτοκάλι γλασέ
  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γραμμ. βανίλια φοντάν

Για την επικάλυψη:

  • 400 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει, ρίχνετε και ανακατεύετε το κονιάκ και τη φρυγανιά και την αφήνετε να μουλιάσει λίγο. Προσθέτετε τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ. Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.

2. Πλάθετε το μείγμα σε ρολό πάχους 6 εκ., το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει. Το χωρίζετε σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί και βουτάτε μέσα τις καριόκες μία μία.

3. Τις βγάζετε σηκώνοντάς τες με τις μύτες ενός πιρουνιού, αφήνετε να στραγγίσει λίγο η σοκολάτα και τις ακουμπάτε σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε να στερεωθεί η σοκολάτα και τυλίγετε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ