Υλικά για 4 άτομα
- 4 ατομικές φέτες ψαριού (συναγρίδα, σφυρίδα, φαγκρί)
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
1. Καθαρίζετε και πλένετε τις φέτες του ψαριού, τις οποίες στη συνέχεια βάζετε σε ταψάκι και τις περιχύνετε με το κρασί.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε για λίγο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε λίγο πιπέρι, το σπανάκι, τις ντομάτες, το μισό βασιλικό και τη δάφνη και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
3. Στρώνετε τα λαχανικά σε ανάλογο ταψάκι και τοποθετείτε το ψάρι από πάνω.
4. Ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό στους 180°C για 30’ ακόμη.
5. Σερβίρετε το φαγητό όσο είναι ζεστό σε ατομικά πιάτα ή σε πιατέλα σερβιρίσματος.