Ψαρονέφρι με τυριά

12.03.2009
Πλούσια γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 200 γραμ. κασέρι
  • 200 γραμ. τυρί γκούντα
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κόκκους κόκκινου πιπεριού
  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ, σοτάρουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι και μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βάζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομματάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά με μία ώρα.

Προς το τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε πάνω από το κρέας τα τυριά, και ψήνουμε έως ότου λιώσουν.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι πασπαλίζοντας με κόκκους από κόκκινο πιπέρι και με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο αντί για ψαρονέφρι, μειώνοντας τον χρόνο ψησίματος.

Το κατάλληλο κρασί: Μαντηλαριά.