Κιχί με φέτα

07.05.2009
Με την παράδοση της Κοζάνης

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1/2 πακετάκι Βιτάμ
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 2 1/2 φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι

Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αναδευτήρι, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε μια επιφάνεια απλώνουμε τρία διπλά φύλλα κρούστας, φροντίζοντας οι άκρες του μεσαίου φύλλου να ακουμπάνε πάνω στο εσωτερικό των ακριανών φύλλων, περίπου 5 εκατοστά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρύ ενιαίο φύλλο.

Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση από τη μια άκρη των ενωμένων φύλλων έως την άλλη και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό.

Αλείφουμε το ρολό με Βιτάμ, λιωμένο και κρατώντας με το ένα χέρι την μια άκρη στρίβουμε την άλλη με προσοχή έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μεγάλο σαλιγκάρι.

Βάζουμε την πίτα σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ και την αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο.

Αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά έως ότου η πίτα ροδίσει.

Συμβουλή
Μπορούμε όταν γεμίσουμε κάθε κομμάτι φύλλου να το κόψουμε σε μπαστουνάκια και να τα ψήσουμε.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ