Τι έχουμε:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 2 αβγά για το άλειμμα
- μια λαδόκολλα
Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό κασέρι
- 2 αβγά
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1 κουτάλια αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Τρίβουμε το κασέρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, χτυπημένα, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, αναμειγνύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το χέρι μας.
Εάν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε ισομερή τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 8x8 εκατοστά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα της σφολιάτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού, αλείφουμε τις άκρες με αβγό και διπλώνουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.
Πατάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα κασεροπιτάκια με αβγό, αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Συμβουλή
Οταν διπλώσουμε τα κασεροπιτάκια τα πατάμε απαλά με την παλάμη μας για να πάει παντού η γέμιση.
Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.