Υλικά
3 φλ. τσαγιού φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 ¾ φλ. Ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Κάνουμε τρεις τρύπες με το δάκτυλο. Στη μια ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι. Στη δεύτερη 1 κ. γ. σόδα κοφτό + 1 κ. γ. μπέικιν κοφτό και στην τρίτη 10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Και από πάνω ,χωρίς να ανακατέψουμε τα προηγούμενα, ρίχνουμε 2 φλ. τσ. Παγωμένο νερό (από το ψυγείο). Κατόπιν ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να κάνει φουσκάλες και να γίνει σαν μαντζούνι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί ν. 30 λαδωμένο με σπορέλαιο και αλευρωμένο. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 β. και ψήνουμε για τρία τέταρτα περίπου