Κέικ με ρούμι και σταφίδες

07.05.2009
Η ξεχωριστή γεύση από το ρούμι θα το κάνει ανάρπαστο!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. Φαρίνα Αλλατίνη
  • 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 11/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6 αβγά
  • 1 ποτηράκι ρούμι
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Soft για τη φόρμα
  • 2 κουταλιές αλεύρι για τη φόρμα

Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το ρούμι και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.

Την επομένη, κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τη Φαρίνα μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ Κλασικό.

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε δύο μπολ.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η μαρέγκα να «δέσει». Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα με τη Φαρίνα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά και μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ Κλασικό, το ρούμι, μαζί με τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε μια φόρμα με το Βιτάμ Soft, την αλευρώνουμε, την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο.

Αφήνουμε το κέικ να ψηθεί, για 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για ακόμη πιο έντονη γεύση, μπορούμε, μόλις ξεφορμάρουμε το κέικ, να το ραντίσουμε με ένα ποτηράκι μαύρο ρούμι.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ