Κέικ μαστίχας

16.07.2009
Αρωμα που συναρπάζει!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. Φαρίνα Αλλατίνη
  • 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6 αβγά
  • 1 1/2 κουταλιά μαστίχα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Soft για τη φόρμα
  • 2 κουταλιές αλεύρι για τη φόρμα

Για το γαρνίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε:
Ρίχνουμε τη μαστίχα στο γουδί και τη χτυπάμε μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη, για να μην κολλήσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε τη Φαρίνα μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το Βιτάμ Κλασικό.

Σε δύο άλλα μπολ, βάζουμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών.

Με το αναδευτήρι των αβγών, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η μαρέγκα να «δέσει». Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τη Φαρίνα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά και μόλις απορροφηθούν, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ Κλασικό, την τριμμένη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ Soft, την αλευρώνουμε και την τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και κατόπιν αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε, στον προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή
Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια του ψησίματος να μην ανοίξουμε τον φούρνο, παρά μόνο προς το τέλος όταν θα είμαστε βέβαιοι ότι το κέικ έχει σχεδόν ψηθεί.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.