Καροτοκέικ

03.07.2009
Γεμάτο βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
  • 3 καρότα
  • 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. καρύδια
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
  • χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε τα καρύδια, τα κοπανίζουμε σε μικρά κομμάτια στο γουδί και τα βάζουμε στο μπολ με τα καρότα, μαζί με το ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μπαχάρι.

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το Βιτάμ Κλασικό μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, οπότε ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το μείγμα με τα καρότα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και μόλις ανακατευτούν τα υλικά, δυναμώνουμε την ταχύτητα και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ Soft, στρώνουμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε, στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά.

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και 1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Χυμός καρότου.