Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό χοιρινό (από τον λαιμό, σε μερίδες)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 15 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φλιτζανιού σέλινο, 1 κουταλάκι γαρίφαλα
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- φλιτζανιού κρασί λευκό
- αλεύρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με το πετιμέζι και το ξίδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο και τα γαρίφαλα. Aλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και το μέλι και βγάζουμε από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια με το χοιρινό προσθέτοντας και το γιαούρτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο μιας μεγάλης λαδόκολλας και την κλείνουμε με ένα κομμάτι σπάγκο. Tοποθετούμε την κόλλα μέσα σε ρηχό ταψί με νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.