Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Ποσότητα: 2 βαζάκια του μισού κιλού
Υλικά
- 4 μεγάλα και γερά πορτοκάλια (μέρλιν)
- 3 καρότα κομμένα σε λεπτές κλωστούλες
- 1 1/4 του κιλού ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε.
- Ξύνουμε τη φλούδα σε ψιλό τρίφτη.
- Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε 3 φορές αλλάζοντας κάθε φορά το νερό.
- Μόλις μαλακώσουν τα βάζουμε σε ταψάκι.
- Παίρνουμε ένα ένα τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στα 4 και τα 4 στα 8 (τέταρτα).
- Αφαιρούμε ίνες και τα βάζουμε σε πιρέξ.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια πάνω από τα πορτοκάλια.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180. Βάζουμε στον φούρνο το πιρέξ σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Βράζουμε τα καρότα και τα σουρώνουμε.
- Προς το τέλος βάζουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε και με το λεμόνι στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι.
- Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το καρότο στο γλυκό και ανακατεύουμε.