Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80 ml κρασί κόκκινο
- 200 ml ζωμός κρέατος
- Ένα κλωνάρι θυμάρι
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνετε και μαρινάρετε τα παϊδάκια με λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο για μισή ώρα. Τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά τα παϊδάκια, γυρίζοντάς τα μόνο μία φορά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζετε από το τηγάνι, τα κρατάτε ζεστά και αδειάζετε τα καμένα λάδια από το τηγάνι.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν, βάζετε το κλωνάρι του θυμαριού και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί κατά το 1/3. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος και τους ζωμούς του αρνιού. Αφαιρείτε το κλωνάρι του θυμαριού και προσθέτετε, αν χρειαστεί, καρυκεύματα.
3. Τοποθετείτε τα παϊδάκια μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι.