Χοιρινά παϊδάκια με σος ουίσκι

24.02.2009

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια

Για τη μαρινάτα:

  • Μία πρέζα πιπέρι
  • Μία πρέζα πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι βασιλικός
  • 2 σκελίδες σκόρδο ζεματισμένες και λιωμένες
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη σος:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Λίγο κορν φλάουρ
  • 2 φλιτζάνια ζεστός ζωμός βοδινού
  • 2 σταγόνες μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτές
  • 1 κουταλιά καφετιά ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα παϊδάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνετε μέσα τα παϊδάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καίτε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι. Τα σοτάρετε.

3. Προσθέτετε το ζωμό, το μπαλσάμικο, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Σβήνετε με το ουίσκι.

6. Διαλύετε το κορν φλάουρ και αφήνετε τη σάλτσα 2-3 λεπτά να δέσει. Βάζετε τα παϊδάκια σε ένα ταψί ή ένα πιρέξ. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και ψήνετε για 45 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη σάλτσα.

7. Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι.