ΛΙΛΗ ΟΥΣΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
shutterstock.com
One tequila, two tequila, three te-quila, floor», λέει ένα μικρό, ευχάριστο τραγουδάκι και κάπως έτσι έχει καταλήξει να είναι το πιο παρεξηγημένο των ποτών. Μπορεί να έχεις συνδέσει στο μυαλό σου την τεκίλα με απανωτά σφηνάκια και δυνατά χανγκόβερ, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να μη φταίει η τεκίλα γι αυτό, αλλά η μέθοδος που την κατεβάζεις. Η τεκίλα παρασκευάζεται από έναν κάκτο, την αγάβη, ο οποίος χρειάζεται 12 χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως, γεγονός που σημαίνει πως κρύβει μέσα της τη μεγάλη ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων 12 ετών ωρίμανσης. Για να τα αντιληφθείς βέβαια, πρέπει να την πιεις όπως οι Μεξικάνοι: αργά, σταθερά και απολαμβάνοντας κάθε γουλιά.
Cocktail
Ρaloma
- 2 oz τεκίλα λευκή
- 5 oz χυμό γκρέιπφρουτ
- oz χυμό λάιμ
- 1 oz σόδα
- Αλάτι για το ποτήρι
- Χτύπα σε ένα σέικερ με πάγο την τεκίλα, το χυμό γκρέιπφρουτ και το λάιμ. Άδειασε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ στο οποίο έχεις βάλει αλάτι στο χείλος. Ρίξε τη σόδα και γαρνίρισε με μια φέτα λάιμ.
Εl Bano
- 1 oz τεκίλα λευκή
- 2 oz τόνικ
- 3 oz φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Σε ένα σέικερ με τριμμένο πάγο βάλε την τεκίλα και το χυμό πορτοκαλιού. Χτύπα καλά και άδειασε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ. Ρίξε στο τέλος το τόνικ και γαρνίρισε με λίγη φλούδα πορτοκαλιού.
Jacana
- 1 oz τεκίλα κίτρινη
- oz Grand Marnier
- oz Cointreau
- 1 oz φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
- Λίγες σταγόνες λάιμ
- Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το λάιμ σε ένα σέικερ με σπασμένο πάγο. Αφού τα χτυπήσεις καλά, άδειασε το περιεχόμενο σε ένα χαμηλό ποτήρι. Πριν το απολαύσεις, στύψε λίγες σταγόνες λάιμ.
Τhe Shopping List
Τα brands που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κάβα τεκίλα-fan.
01. PATRON SΙLVΕR
Λευκή τεκίλα που παρασκευάζεται 100% από τον κάκτο αγάβη. Εκτός από γευστική είναι και πολυτραγουδισμένη (μάλλον λόγω ονόματος) από ράπερ και hip-hop συγκροτήματα.
02. JOSE CUERVO BLACK MEDALLION
O καλύτερος τρόπος να περάσεις από τα σφηνάκια τεκίλα στο επόμενο επίπεδο είναι η μαύρη εκδοχή της οικογένειας της Cuervo. Μια ώριμη γεύση που θα απολαύσεις σκέτη με πάγο.
03. OLMECA GOLD
H «χρυσή» ποικιλία της Olmeca παρασκευάζεται από τον προσεκτικό συνδυασμό anejo και silver ποικιλιών. Απόλαυσέ τη με πάγο για να νιώσεις την πικάντικη, μελένια γεύση της.
04. HERRADURA ANEJO
Η συγκεκριμένη εκδοχή της Herradura ωριμάζει 25 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Από κει πηγάζουν τα έντονα αρώματα ξύλου, βανίλιας και κανέλας που θα απολαύσεις στο ποτήρι σου.
05. CAZADORES REPOSADO
H «ξεκούραστη» ποικιλία της οικογένειας Cozadores μένει δύο μήνες σε λευκά δρύινα βαρέλια και παρασκευάζεται από τον κάκτο «μπλε αγάβη», απ όπου παίρνει το πλούσιο άρωμα και τη γεύση της.