Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Ατομα: 10
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας
- 1 κιλό χαλβά
- 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και φουντούκια
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
- 100 γρ. βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τον χαλβά σε μικροσκοπικά κομμάτια
- τον αναμειγνύουμε με τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και την κανέλα.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα φύλλα. Τα ξεδιπλώνουμε και τα κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.
- Παίρνουμε ένα φύλλο και αφού λιώσουμε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε.
- Βάζουμε στη μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μείγμα του χαλβά.
- Απλώνουμε το μείγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες.
- Διπλώνουμε πάνω στον χαλβά τις μακριές πλευρές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το φύλλο.
- Τοποθετούμε τα πουράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα πουράκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.