Ροδέλες καλαμαριού με αρωματική σάλτσα

17.02.2009
Για να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό καλαμάρια μέτρια
  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 3/4 του φλιτζανιού σόδα αναψυκτικό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 βαζάκι σάλτσα El Sabor
  • φύλλα μαϊντανού
  • φύλλα άνηθου

Τι κάνουμε:
Κρατώντας καλά το καλαμάρι, κόβουμε τα πλοκάμια και βγάζουμε τα εντόσθια, το διαφανές κόκαλο, τα πλαϊνά πτερύγια και το εξωτερικό δέρμα.

Κατόπιν, πλένουμε σε άφθονο νερό τα πλοκάμια και το σώμα, τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατ. και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τα αβγά, τη μισή σόδα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη σόδα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα όχι πολύ πηχτό κουρκούτι.

Βουτάμε τις ροδέλες από το καλαμάρι στο κουρκούτι φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα από αυτό και τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι για περίπου 2-3 λεπτά.

Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τις τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα El Sabor, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και άνηθου.

Συμβουλή
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμάρια ήδη κομμένα σε ροδέλες.

Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.