Υλικά (για 6 μερίδες)
- 200 γραμμ. τυρί φέτα από βαρέλι
- 300 γραμμ. ταχίνι 500 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές της σούπας δροσερό νερό
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός Χυμός από 4 λεμόνια Αλάτι 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
Εκτέλεση
1. Κοπανάτε στο γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι. Στραγγίζετε τα ρεβίθια, που τα έχετε βράσει καλά ώστε να μαλακώσουν. Πριν τα βράσετε σε μπόλικο νερό τα έχετε μουσκέψει αρκετές ώρες και τα έχετε στραγγίξει.
2. Ρίχνετε στο μούλτι τα ρεβίθια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Αλέθετε και στη συνέχεια προσθέτετε το ταχίνι. Σταδιακά αλέθετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το νερό. Στο σημείο αυτό το χούμους είναι έτοιμο. Δοκιμάζετε το αλάτι και, αν θέλετε, προσθέτετε λίγο.
3. Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι.
4. Αδειάζετε το χούμους σε ένα μπολ, ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μερικές ελιές για χρώμα.
5. Γαρνίρετε το χούμους με φέτα σε ένα πιάτο και στολίζετε με ελιές και φυλλαράκια μαϊντανού.