Τι έχουμε:
- 8 φακελάκια τσάι ροδάκινο Lipton
- 8 φλιτζ. νερό
- 4 κουταλάκια μέλι
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 20 φύλλα δυόσμου
- χυμό από 1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
- 8 φέτες λεμόνι
- φύλλα δυόσμου
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βυθίζουμε 5 με 6 φορές τα φακελάκια με το τσάι ροδάκινο Lipton για να πάρει το άρωμα και τη γεύση τους.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές από τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν.
Βγάζουμε τα φακελάκια του τσαγιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, ώστε να παραμείνει χλιαρό.
Κατόπιν, βάζουμε τα φύλλα του δυόσμου μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη στο γουδί και τα λιώνουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα του δυόσμου με τη ζάχαρη σε μια γυάλινη κανάτα και ρίχνουμε το μείγμα του χλιαρού τσαγιού και το χυμό του λεμονιού.
Βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο για 2 ώρες έτσι ώστε να παγώσει καλά.
Οταν παγώσει, βγάζουμε από το ψυγείο και σουρώνουμε το τσάι.
Σερβίρουμε με παγάκια, γαρνιρισμένο με μία φέτα λεμόνι σε κάθε ποτήρι και μερικά φύλλα δυόσμου.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φύλλα του δυόσμου με φύλλα βασιλικού
Το κατάλληλο τσάι: Ροδάκινο.