Τι έχουμε:
- 3 αβγά
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1 χοντρή φέτα χοιρινή ωμοπλάτη
- φέτες ψωμιού
- αλάτι
- 1 κουταλάκι Βιτάμ για το τηγάνι
Για το γαρνίρισμα:
- φρέσκο νεροκάρδαμο
Τι κάνουμε:
Βγάζουμε τα αβγά από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το Βιτάμ και ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις δέσει ελαφρά, προσθέτουμε τη φέτα της χοιρινής ωμοπλάτης κομμένη σε κομμάτια και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ 5 λεπτά ώστε να φρυγανιστούν.
Σερβίρουμε τα σκραμπλ εγκς πάνω στις φρυγανισμένες φέτες και γαρνίρουμε με φύλλα νεροκάρδαμου.
Συμβουλή
Συνοδεύουμε τα σκραμπλ εγκς με τσάι επιλέγοντας τη γεύση της αρεσκείας μας από τη συλλογή Tea Collection της Lipton, που περιλαμβάνει φρούτα του δάσους, λεμόνι, φράουλα και ροδάκινο.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Τσάι φράουλα.