Φιλέτο με άρωμα εσπεριδοειδών

24.02.2009
Με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κιλό μπιζέλια
  • αλάτι

Για τη μαρινάδα:

  • 2 φακελάκια Citrus Carnival Lipton
  • 2 φλιτζ. νερό

Για τη σάλτσα:

  • 1 κύβο λαχανικών Knorr
  • 1 κουταλιά Βιτάμ
  • 1 φλιτζ. ζεστό νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαρουλιού

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει βουτάμε τα φακελάκια Citrus Carnival Lipton 3-4 φορές έτσι ώστε να αφήσουν το άρωμα και τη γεύση.

Αφήνουμε το τσάι να κρυώσει και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Πλένουμε τα φιλέτα από το μοσχαράκι, τα βάζουμε μέσα στο τσάι, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν 2 ώρες.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μπιζέλια, καθαρισμένα, σε αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα, καλά στραγγισμένα και σκουπισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, 5-10 από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πόσο καλοψημένα τα θέλουμε).

Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών Knorr στο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι που ψήσαμε τα φιλέτα. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα λίπη που υπάρχουν στο τηγάνι.

Οταν η σάλτσα δέσει ελαφρά, αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά και κατόπιν την χτυπάμε στο μπλέντερ 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα μπιζέλια σε ένα σουρωτήρι, αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ψιλοκόβουμε.

Σερβίρουμε τα φιλέτα περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και συνοδεύοντάς τα με τα μπιζέλια.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαρουλιού.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Αρωματικό μαύρο τσάι.