Τι έχουμε:
- 5 φακελάκια τσάι Yellow Label Tea Lipton
- 3 φλιτζ. νερό
- 3 φλιτζ. κρασί πόρτο
- 4 κουταλάκια ζάχαρη
- 2 μπαστουνάκια κανέλα
- 2 μήλα
- 1 αχλάδι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βυθίζουμε στο νερό τα φακελάκια με το τσάι Yellow Label Tea Lipton και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να αφήσουν το άρωμα και τη γεύση.
Βγάζουμε τα φακελάκια και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί τελείως.
Αφήνουμε το τσάι να κρυώσει και ετοιμάζουμε τα φρούτα.
Πλένουμε το ένα μήλο, το κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε μια κανάτα.
Ξεφλουδίζουμε το αχλάδι και το βάζουμε μαζί με τις φέτες του μήλου.
Ρίχνουμε στην κανάτα το τσάι, προσθέτουμε το κρασί, τα μπαστουνάκια της κανέλας και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε 2 ώρες ώστε να παγώσει.
Οταν παγώσει, την βγάζουμε από το ψυγείο και σερβίρουμε σε φλιτζάνια ή ποτήρια μαζί με το δεύτερο μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους.
Συμβουλή
Για να δώσουμε ακόμα περισσότερο άρωμα ανακατεύουμε με ένα μπαστουνάκι κανέλας.
Το κατάλληλο τσάι: Κλασικό τσάι.