Σπετζοφάι

22.01.2009
Ενα από τα πιο κλασικά λαδερά της ελληνικής κουζίνας!

Τι έχουμε:

  • 3 λουκάνικα πικάντικα από αρνί ή μοσχάρι
  • 3 φλιτζ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 4-5 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 κουταλιές Βιτάμ
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε τις πράσινες σε λωρίδες και της Φλωρίνης στη μέση, κατά μήκος. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε 4 κουταλιές από το Βιτάμ και σοτάρουμε τις πιπεριές ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά έως ότου μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές και η σάλτσα δέσει.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και τηγανίζουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες έως ότου πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό.

Συμβουλή
Επειδή το λουκάνικο είναι ήδη αρκετά πικάντικο προσέχουμε να μη ρίξουμε πολύ αλάτι και πιπέρι.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.