Γαρίδες κοκτέιλ από φινόκιο, πράσινο μήλο & χριστουγεννιάτικο ντρέσινγκ μπαχαρικών

15.12.2014

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ)
Χρόνος παρασκευής: 20

  • 3 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 γαρίδα καθαρισμένη με το κεφάλι
  • 1/2 μαραθόριζα λεπτοκομμένη
  • 1 πράσινο μήλο λεπτοκομμένο
  • 2 γρ. άρκευθος (κεδρόσπορος) σπασμένος
  • 2 γρ. λεμονοπίπερο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 30 ml χυμό από σπανάκι
  • 50 ml ελαιόλαδο βρασμένο με μπαχαρικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά περίπου και τις κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.

Τη γαρίδα με το κεφάλι τη σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε το πράσινο μήλο, τον άρκευθο τριμμένο, λεμονοπίπερο, άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα πιάτο βαθύ, βάζουμε τη σαλάτα φινόκιο και τις γαρίδες.

Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με αρωματικά φυτά και κριτσίνι παρμεζάνας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Κάνουμε χυμό από το σπανάκι. Βράζουμε το ελαιόλαδο με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά, όπως κανέλα, γλυκάνισο, αστεροειδή και γαρίφαλο και το αφήνουμε όλο το βράδυ να τραβήξει τα αρώματα.

Κατόπιν, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, τον χυμό από το σπανάκι και έχουμε έτοιμο το ντρέσινγκ.

Γαρνίρουμε με καρδιές από πορτοκάλια και γκρέιπ-φρουτ.