Σπαγγέτι Ναπολιτέν

25.07.2012

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά.
Ατομα: 2

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1/2 φλιτζάνι (125 ml) νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ή 1/2 κουταλιά του τσαγιού σκόνη)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 γρ.)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζεις όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το λάδι), σε χαμηλή φωτιά.

Προσοχή, γιατί η σάλτσα ντομάτας πετάγεται από την κατσαρόλα, γι αυτό θα πρέπει να κρατάς τη φωτιά χαμηλή, και αν θέλεις μπορείς να έχεις την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.

Οταν η σάλτσα πήξει ή «σωθεί» όπως λέμε, προσθέτεις το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Αν σου αρέσει το σκόρδο, το λιώνεις πιέζοντάς το μέσα σ' ένα κουτάλι και το αφήνεις μέσα στη σάλτσα. Αν θέλεις τη σάλτσα σου πιο ελαφριά, το αφαιρείς πριν τη σερβίρεις. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Οσο ετοιμάζεις τη σάλτσα, βράζεις τα σπαγγέτι. Ρίχνεις τη σάλτσα ζεστή πάνω από τα ζυμαρικά.