Μπράουνις

05.01.2009
Υγρό κέικ σοκολάτας που τρώγεται με τσάι ή καφέ, δεν θέλει ψυγείο, τρώγεται & ζεστό και η επιτυχία του είναι στο ψήσιμο.

Χρόνος παρασκευής: 35
Ατομα: 6 - 8

Υγρό κέικ σοκολάτας που τρώγεται με τσάι ή καφέ, δεν θέλει ψυγείο, τρώγεται & ζεστό και η επιτυχία του είναι στο ψήσιμο. Δηλαδή δεν θέλει περισσότερο χρόνο από αυτόν που σας δίνουμε.

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 210 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 210 γρ. καρύδια χοντροκομμένα.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο (40οC). γΧτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν ασπρίσουν. γΡίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. γΣτρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ' ένα τετράγωνο ταψάκι 25 Χ 25cm και αδειάζουμε το μείγμα. γΨήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20 λεπτά ακριβώς. γΑφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.