Χρόνος παρασκευής: 35
Ατομα: 6 - 8
Υγρό κέικ σοκολάτας που τρώγεται με τσάι ή καφέ, δεν θέλει ψυγείο, τρώγεται & ζεστό και η επιτυχία του είναι στο ψήσιμο. Δηλαδή δεν θέλει περισσότερο χρόνο από αυτόν που σας δίνουμε.
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. σοκολάτα
- 210 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αβγά
- 120 γρ. αλεύρι
- 210 γρ. καρύδια χοντροκομμένα.
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο (40οC). γΧτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν ασπρίσουν. γΡίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. γΣτρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ' ένα τετράγωνο ταψάκι 25 Χ 25cm και αδειάζουμε το μείγμα. γΨήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20 λεπτά ακριβώς. γΑφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.