Τι έχουμε:
- 6-7 φιλέτα ροφοσφυρίδας
- 2-3 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
Για τη μαρινάδα:
- χυμό από 3-4 λεμόνια
- 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 10 σπόρους κόλιανδρο
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- 1 κλωναράκι μαϊντανό
- 1 κλωναράκι άνηθο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα της ροφοσφυρίδας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και το αλάτι.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για μισή ώρα. Στραγγίζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ και ψήνουμε τις πιπεριές για 5-6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πιπεριές από το τηγάνι-γκριλ και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού να ψηθούν, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν ψηθούν οι φέτες της ροφοσφυρίδας, τις σερβίρουμε πάνω στις ψητές πιπεριές και γαρνίρουμε με μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη ροφοσφυρίδα και με λαχανικά στον ατμό.
Το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.