Τι έχουμε:
- 1 κιλό αρνί μπούτι
- 3 πατάτες
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
Για το γαρνίρισμα:
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το ταψί
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το αλείφουμε με το χυμό λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε.
Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε 4-5 σχισμές και βάζουμε μέσα σε κάθε σχισμή μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια, την καθεμιά.
Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ, βάζουμε το κρέας στη μέση και ρίχνουμε γύρω του τις πατάτες και τα κλωναράκια του δεντρολίβανου. Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες με το λάδι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1 o ώρα, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο προς το τέλος, για να πάρουν χρώμα.
Όταν ψηθεί, βάζουμε το κρέας και τις πατάτες σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το ταψί, τα γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με σάλτσα πέστο.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νεμέα παλαιωμένη.