Τι έχουμε:
- 1 κιλό μύδια με τα κελύφη τους
- 1/2 κιλό ταλιατέλες
- 1 κουτί τριμμένη ντομάτα PUMMARO
- 1/2 φλιτζ. βιτάμ
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- 5-6 φύλλα μαϊντανό
Τι κάνουμε:
Με ένα βουρτσάκι καθαρίζουμε τα κελύφη από τα μύδια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Κατόπιν, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά στην οποία έχουμε ρίξει 1 ποτήρι νερό και τα αχνίζουμε. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και τα αφήνουμε έως ότου ανοίξουν.
Βγάζουμε τα μύδια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει.
Περνάμε από ένα σουρωτήρι τον ζωμό που έμεινε από τα μύδια, τον βάζουμε στην κατσαρόλα που πρόκειται να βράσουμε τις ταλιατέλες και προσθέτουμε όσο νερό και αλάτι χρειάζεται ακόμη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν κοχλάσει ο ζωμός ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ, σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα PUMMARO, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά έως ότου, πήξει για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τα μύδια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Για πιο μυρωδάτη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο.
Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.