Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 8-10 ντοματάκια
- 4 φέτες ψωμιού
- 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 2-3 φύλλα σχοινόπρασο
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.
Πλένουμε τα ντοματάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα μανιτάρια έως ότου μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα φύλλα σχοινόπρασου κομμένα, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα ντοματάκια, τα μανιτάρια και το σχοινόπρα3σο με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Μόλις ροδίσουν, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε τις τηγανισμένες φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο, ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια με τα ντοματάκια και τα σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο άρωμα στα μανιτάρια μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Το κατάλληλο κρασί: Ξινόμαυρο.