Τι έχουμε:
- 3 φλιτζ. νερό
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 10 φύλλα ζελατίνας
- φλούδα από μισό λεμόνι
- 1 συσκευασία κομπόστα μαύρο μύρτιλλο
- 1 συσκευασία κομπόστα κόκκινο μύρτιλλο
Για το γαρνίρισμα:
- 1 τσαμπί κόκκινου μύρτιλλου
- φυλλαράκια μέντας
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνα να μουσκέψει και να μαλακώσει για 2-3 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη ζελατίνα στυμμένη καλά με τα χέρια μας, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού, αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά και στη συνέχεια τη βγάζουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να μισοκρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κοπανισμένο πάγο και μέσα σε αυτόν βάζουμε μία φόρμα. Βάζουμε μέσα στη φόρμα μία στρώση ζελέ με μια κουτάλα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια ρίχνουμε μαύρο μύρτιλλο, αφού πρώτα το στραγγίξουμε για να φύγει το σιρόπι του. Κατόπιν προσθέτουμε μία στρώση ζελέ, αφήνουμε για 5-10 λεπτά να πήξει, συνεχίζουμε ρίχνοντας κόκκινο μύρτιλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου γεμίσουμε όλη τη φόρμα. Βγάζουμε τη φόρμα με το ζελέ από το μπολ με τον πάγο και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έως ότου πήξει καλά.
Στη συνέχεια βγάζουμε τη φόρμα με το ζελέ από το ψυγείο και για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε χλιαρό νερό, μετράμε ως το δέκα, τη βγάζουμε, τη σκουπίζουμε από τα νερά και την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Γαρνίρουμε με ένα τσαμπί κόκκινου μύρτιλλου, φυλλαράκια μέντας και γαρνίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε στο ζελέ κάποιο άλλο φρούτο της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.