Τι έχουμε:
- 1 κιλό πατάτες
- 2 φλιτζ. φρυγανιά
- 1/2 κιλό βλίτα
- 1/2 φλιτζ. άνηθο
- 1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ
- 1 κουταλιά αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- Λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
- Φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βλίτα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα βλίτα, έως ότου μαλακώσουν. Κατόπιν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξουν και τα ψιλοκόβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσουν. Κατόπιν, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα βλίτα, το 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ΒΙΤΑΜ λιωμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με τα χέρια μας, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με το αλεύρι και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια.
Στη συνέχεια, σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά, στην οποία βουτάμε τους πατατοκεφτέδες έναν έναν, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες, γυρίζοντάς τους απ όλες τις πλευρές, έως ότου ροδίσουν.
Βγάζουμε τους πατατοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες, γαρνίροντάς τους με φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για βλίτα να προσθέσουμε χορταρικά της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.