Βάφλες με σιρόπι καραμέλας

01.10.2008
Για να γλυκάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 φλιτζ. ανθόγαλα
  • 3/4 φλιτζ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές βιτάμ, λιωμένο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα

Για το γαρνίρισμα:

  • παγωτό βανίλια
  • σιρόπι καραμέλας
  • φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
  • 7-8 φράουλες

Τι κάνουμε:

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη και ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε στη λακκουβίτσα τα αβγά χτυπημένα, το βιτάμ, το γάλα, το ανθόγαλα και χτυπάμε τα υλικά έως ότου γίνουν χυλός.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30a.

Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για βάφλες.

Ανακατεύουμε το χυλό και αν δούμε ότι έχει πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα. Ανοίγουμε το καπάκι της προθερμασμένης βαφλιέρας και με μια κουτάλα ρίχνουμε τόσο χυλό ώστε να καλυφθούν τα 2/3 της επιφάνειας. Κλείνουμε το καπάκι φροντίζοντας να σκουπίσουμε το χυλό που τυχόν περισσεύει με μια βρεγμένη και καλά στυμμένη πετσέτα.

Ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 3-4a γυρίζοντας προσεχτικά τη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τελειώσει το μείγμα.

Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με μια μπάλα παγωτού βανίλια, περιχύνοντας με το σιρόπι καραμέλας και γαρνίροντας με τα φιστίκια Αιγίνης και τις φράουλες.

Συμβουλή
Προκειμένου να διατηρήσουμε τις βάφλες ζεστές, τις μεταφέρουμε μετά το ψήσιμο σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ