Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό λευκά σπαράγγια
- 5 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο VILLA TREBBIANA
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 2 κουταλάκια αλάτι
- ειδικό σπάγκο μαγειρικής
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα βασιλικού
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε το 1/4 από το σκληρό μέρος κάθε σπαραγγιού, κόβουμε ένα εκατοστό από το κάτω μέρος, τα ξεπλένουμε και τα δένουμε με το σπάγγο σε 2 δεματάκια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη, βάζουμε μέσα τα δεματάκια των σπαραγγιών σε όρθια θέση και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα σπαράγγια από το νερό, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε το σπάγκο τους.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με την κρέμα μπαλσάμικο και γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα σ?αράγγια με βραστές ?ατάτες.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.