Επιμέλεια: Δέσποινα Περιμένη
Χρόνος προετοιμασίας για τη γέμιση: 50 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας για τη σος κρασιού: 20 λεπτά.
Υλικά για 8 άτομα
Υλικά βάσης.
Για τη ζύμη για κρέπες
- Αλεύρι 250 gr
- Αβγά (ολόκληρα) 3
- Γάλα 500 ml
- Βούτυρο 50 gr
- Αλάτι ψιλό 5 gr
- Λάδι για το τηγάνι 50 ml
- Κιμάς κοτόπουλου (ψιλοκομμένος) 300 gr
- Κρέμα γάλακτος 200 ml
- Βούτυρο 40 gr
Υλικά για την Duxelles μανιταριών
- Βούτυρο 40 gr
- Κρεμμυδάκια 40 gr
- Μανιτάρια λευκά 400 gr
- Μαϊντανός φρέσκος 40 gr
- Λεμόνι (χυμός) 1/2
Υλικά για τη σος κρασιού
- Κρεμμυδάκια 40 gr
- Κρασί κόκκινο 400 ml
- Σκουρόχρωμος ζωμός πουλερικών 400 ml
- Βούτυρο 40 gr
Υλικά καρύκευσης
- Αλάτι ψιλό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τεχνική παρασκευής
- Παρασκευάστε 16 λεπτές κρέπες διαμέτρου 20 cm. Οπως αναφέρεται και στην προηγούμενη συνταγή
Παρασκευής της ντουξέλ μανιταριών
- Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
- Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια.
- Ροδίζετε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
- Αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε την ντουξέλ μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
- Ανακατεύετε συνεχώς και στο τέλος προσθέτετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε την duxelles μανιταριών σε ανοξείδωτο σκεύος.
Σοτάρισμα του κιμά κοτόπουλου
- Σοτάρετε στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά τον κιμά κοτόπουλου.
- Ανακατεύετε και όταν σοταριστεί καλά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
- Ενώνετε την ντουξέλ μανιταριών με τον σοταρισμένο κιμά του κοτόπουλου.
Γέμισμα των κρεπών
- Βάλετε από μια στρώση φάρσας στις κρέπες και ρολάρετέ τες δημιουργώντας μακριά ρολά.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι φούρνου.
- Τοποθετήστε τα γεμιστά ρολά κρέπας.
- Περιχύστε τες με τη σος κρασιού και βάλτέ τες σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 15 για να ενωθούν τα αρώματα των υλικών.
Προετοιμασία της σος κρασιού
- Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
- Ροδίζετε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο για λίγα λεπτά.
- Ντεγλασάρετε με το κρασί και αφήνετε να συρρικνωθεί στα 2/3.
- Προσθέτετε τον σκουρόχρωμο ζωμό πουλερικών και αφήνετε τη σος να συρρικνωθεί.
- Στο τέλος περνάτε τη σος από μεταλλικό σουρωτήρι.
- Ελέγξτε το αλατοπίπερο.
Στήσιμο πιάτου
- Τοποθετούμε τις κρέπες σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σος κρασιού.