Τι έχουμε:
- 1 πακέτο φύλλο για πίτα
- 1 1/2 κιλό ψημένο αρνάκι σούβλας
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 2 φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη
- 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
- Για το γαρνίρισμα
- κόκκους πιπεριού
Τι κάνουμε:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Σε ένα μπολ ξεψαχνίζουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομματάκια. Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρεμμύδια μαζί με το λιωμένο ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε τα δύο από τα φύλλα σε ένα λαδωμένο ταψί, αλείφοντας κάθε ένα με λάδι και φροντίζοντας οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί.
Απλώνουμε από πάνω, ομοιόμορφα το μισό από το μείγμα του κρέατος, στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο, το αλείφουμε με λάδι, αφήνουμε τις άκρες του να εξέχουν από το ταψί και κατόπιν, βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα, τα λαδώνουμε και τα κόβουμε στις διαστάσεις του ταψιού.
Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω και μεσαίων φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού, τις αλείφουμε με λάδι και τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να κολλήσουν με το πάνω φύλλο.
Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30-35 λεπτά.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φέτα, να χρησιμοποιήσουμε μυζήθρα.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ντεμπίνα Ηπείρου.