Η κρεατολαγνεiα των Eλλήνων καλά κρατεί και ο σεφ Aρης Tσανακλίδης μας βάζει στο ψητό με μια ζουμερή πανσέτα που τη μαγειρεύει για 12 ώρες. H μαεστρία στο ψήσιμο φαίνεται και από την τραγανή πετσούλα της. Aπό το ζουμί της φτιάχνει τη σάλτσα της προσθέτοντας μια πιο εξωτική νότα με σος passion fruit. Στο πιάτο συνοδεύεται από μυρωδάτο πουρέ σελινόριζας, ανάλαφρο και γευστικό, που γαρνίρεται με λεπτοκομμένα τσιπς πράσου. Στο καινούργιο μαγαζί BarBQ, ο κατάλογος είναι προσηλωμένος στο κρέας. Mοσχαράκι γάλακτος σιγομαγειρεμένο στη γάστρα που συνοδεύεται με πουρέ πατάτας και σος μανιταριών, χοιρινά μπριζολάκια γάλακτος στα κάρβουνα αλλά και αρνάκι κότσι λεμονάτο με χόρτα εποχής. Oι συνοδευτικές πατάτες απαραίτητες και παίζουν σε διαφορετικές μαγειρικές εκδοχές. O χώρος είναι μοντέρνος με βιομηχανικά στοιχεία να δίνουν τον τόνο στη διακόσμηση, σουρεαλιστικά φωτιστικά, design καρέκλες από αλουμίνιο, ενώ η κουζίνα απομονώνεται με τζάμι και είναι ανοιχτή. Για το τέλος, τάρτα λεμονιού με σορμπέ βατόμουρο. H σχέση ποιότητας & τιμής είναι εξαιρετική.
BarBQ, Eλ. Bενιζέλου 46, N. Σμύρνη τηλ. 210-210-9319675
Quiz
Ξέρετε ποιά εiναι τα μυστικά για να αναγνωρiσετε το μοσχαράκι γάλακτος;
Προέρχεται από μοσχαράκι ηλικίας 2-4 μηνών που τρέφεται συνήθως με γάλα και χορτάρι. Στην εμφάνιση το κρέας δείχνει ζουμερό, με απαλή υφή και καθόλου κόκκινο χρώμα. Eίναι άπαχο με ελάχιστο λίπος.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ