Αυτές οι τηγανίτες με ζεστά καρυκεύματα έχουν όλες τις κλασικές γεύσεις των μπισκότων με τζίντζερ. Το ψιλοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού φωτίζουν τις βαθιές γεύσεις μελάσας και μπαχαρικών. Σερβίρονται με ζεστό σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο.
Η συνταγή για μπάρες φυστικοβούτυρου που θα λατρέψεις
Συστατικά (4 μερίδες)
2 φλιτζάνια/256 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη
1½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
1¼ φλιτζάνια πλήρες γάλα
⅓ φλιτζάνι μελάσα χωρίς θείο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
Πουτίγκα μπανάνας με αλατισμένα φιστίκια
Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε ελαφρά το γάλα, τη μελάσα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το φρέσκο τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν καλά.
Πρόσθεσε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζέστανε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίξε τις τηγανίτες στο τηγάνι κατά το ένα τέταρτο του φλιτζανιού, φροντίζοντας να αφήσεις άφθονο χώρο ενδιάμεσα για να διογκωθεί το κουρκούτι.
Μαγείρεψε μέχρι το κουρκούτι να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια και να ροδίσει στον πάτο, ένα ή δύο λεπτά, και στη συνέχεια αναποδογύρισε προσεκτικά. Μαγείρεψε μέχρι να ψηθεί τελείως το κουρκούτι και οι τηγανίτες να γίνουν ελαφρώς σκούρο καφέ. Επανάλαβε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κουρκούτι. Σέρβιρε τις τηγανίτες μόλις ετοιμαστούν.