Σούπα κοτόπουλου με έμπνευση από την Ταϊλάνδη

26.03.2022
Σούπα κοτόπουλου με έμπνευση από την Ταϊλάνδη
Πεντανόστιμη και έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά

Αυτή η σούπα είναι αναζωογονητική και μπορεί να ετοιμαστεί σε 30 λεπτά. Η βάση ξεκινά με κεφτεδάκια κοτόπουλου με άρωμα τζίντζερ που ροδίζονται και στη συνέχεια σιγοβράζονται σε έναν αρωματικό ζωμό γάλακτος καρύδας που είναι εμπνευσμένος από το tom kha gai, μια ταϊλανδέζικη σούπα κοτόπουλου και καρύδας. Το σπανάκι προστίθεται για χρώμα και γεύση, και το στύψιμο λάιμ προσθέτει φωτεινότητα και μια ενδιαφέρουσα πινελιά.

Ζυμαρικά με λουκάνικα, χόρτα και φασόλια

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τη φτιάξεις:

Συστατικά

  • 1 κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ, ξεφλουδισμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1 jalapeño
  • 2 κιλά κιμά κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο ματσάκι κόλιανδρο, φύλλα και μίσχοι ψιλοκομμένα, μερικά ολόκληρα φύλλα κρατημένα για το σερβίρισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
  • Αλάτι kosher
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό ή λάδι καρύδας, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 140 γρ. baby σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, συν φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
  • Λευκό ή καστανό ρύζι στον ατμό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας τις μικρές τρύπες ενός τρίφτη, τρίψε το τζίντζερ, το σκόρδο και το jalapeño ή ψιλοκόψε τα με το χέρι. Μετάφερε το μισό σε ένα μεγάλο μπολ και άφησε το υπόλοιπο στην άκρη. Στο μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το κοτόπουλο, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου ή ένα πιρούνι για να το συνδυάσεις, αλλά μην τα ανακατέψεις υπερβολικά.

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου ή μια σέσουλα παγωτού για να σχηματίσεις κεφτεδάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δουλεύοντας σε παρτίδες, πρόσθεσε τα κεφτεδάκια σε μια στρώση και μαγείρεψε, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 5 με 8 λεπτά. Μετάφερε σε πιατέλα και επανάλαβε προσθέτοντας λάδι όσο χρειάζεται.

Μόλις ροδίσουν όλοι οι κεφτέδες και βγουν από την κατσαρόλα, αν κάψει το λάδι, σκούπισε και πρόσθεσε λίγο ακόμα στην κατσαρόλα. Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια, πρόσθεσε το κρατημένο μείγμα τζίντζερ και σόταρε για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού και άφησε να σιγοβράσει. Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και τυχόν χυμούς από το πιάτο και σιγόβρασε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να ψηθούν τα κεφτεδάκια, για 5 με 8 λεπτά.

Βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε το σπανάκι και το χυμό λάιμ. Μοίρασε το ρύζι σε μπολ και μετά ρίξε τα κεφτεδάκια, το ζωμό και τον κόλιανδρο. Σέρβιρε με φέτες λάιμ.