Ο Michael Solomonov και ο Steven Cook του εστιατορίου Zahav στην Piladelphia έχουν φτιάξει τη δική τους επιτυχημένη συνταγή τους για χούμους, και τη μοιράζονται στο δεύτερο βιβλίο τους, "Israeli Soul".
Συνταγή για καυτερές μπουκιές κουνουπιδιού
Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Συστατικά
¼ σκελίδα σκόρδο
Χυμός από 1 λεμόνι, περίπου 1/4 φλ
400γρ. ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 έως 1 ½ φλιτζάνια παγωμένο νερό
425γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
Εκτέλεση
Ρίξε το 1/4 σκελίδας σκόρδου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Από πάνω ρίξε το ταχίνι, φροντίζοντας να το ξύσεις όλο από το δοχείο και πρόσθεσε το αλάτι και το κύμινο. Επεξεργάσου το μείγμα για περίπου 1 λεπτό. Ρίξε λίγο-λίγο το νερό, με τον κινητήρα σε λειτουργία. Επεξεργάσου μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
Πρόσθεσε τα ρεβίθια και επεξεργάσου τα για περίπου 3 λεπτά, ξύνοντας τα πλαϊνά του μπολ καθώς προχωράς, μέχρι να αναμειχθούν τελείως τα ρεβίθια και το χούμους να γίνει λείο και να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.