Ακόμη κι αν δεν σε τρελαίνει το ψάρι, σίγουρα αυτή η συνταγή για σολομό με ρύζι και μπρόκολο θα σε ενθουσιάσει.
Η απόλυτη συνταγή για paella με θαλασσινά, chorizo και πιπεριές
Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Συστατικά
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 φλιτζάνι λευκό ρύζι
1 κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)
4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζέστανε το φούρνο και σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας. Άφησε τα στην άκρη και μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας με το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά.
Άφησε το ρύζι και το μπρόκολο να κρυώσουν λίγο μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, περίπου 5 λεπτά. Τοποθέτησε το σολομό και το κρεμμύδι σε ένα φύλλο ψησίματος. Ρίξε λάδι, αλάτι και πιπέρι με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ψήσε το σολομό για 8 έως 10 λεπτά, ρίχνοντας το μισό γλάσο σόγιας πάνω από το ψάρι τα τελευταία 2 λεπτά του μαγειρέματος. Σέρβιρε το σολομό και το κρεμμύδι με το ρύζι και το υπόλοιπο γλάσο.