Συστατικά
250 γρ μείγμα από σταφίδες
250 γρ φραγκοστάφυλα
185 γρ σουλτανίνα
150 γρ φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού
250 γρ σουέτ (λίπος) ή χορτοφαγικό σουέτ
250 γρ τριμμένη φρυγανιά
90 γρ αλεύρι
12 γρ ανάμεικτα μπαχαρικά
2 ολόκληρα αυγά
180 γρ ζάχαρη ντεμεράρα
275 ml μπύρα
40 ml σκούρο ρούμι
40 ml κονιάκ
Μια βασιλική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ
Εκτέλεση
Την ημέρα των Χριστουγέννων ξαναζεσταίνεις την πουτίγκα σου σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες. Βγάζεις από τη λεκάνη χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλεμένο μαχαίρι ή σπάτουλα, το αναποδογυρίζεις σε πιατέλα, γαρνίρεις ή φλαμπάρεις και σερβίρεις με σάλτσα κονιάκ και κρέμα.
Ωστόσο, η συνταγή έχει εναλλακτικές λύσεις αντί του αλκοόλ, αν θέλεις, και συμβουλεύει να προσθέσεις χυμό πορτοκαλιού ή κρύο τσάι στη θέση του.
Για το σερβίρισμα, το Palace Kitchens συμβουλεύει τους μάγειρες να «γαρνίρουν ή φλαμπάρουν και να σερβίρουν με σάλτσα κονιάκ και κρέμα».
Μπάκινχαμ: Η βασίλισσα και οι τρεις διάδοχοι μαγειρεύουν μαζί στην κουζίνα [photos]